Ny køreplan fra 04-01-16

Den nye køreplan er nu offentliggjort på rejseplanen. Fra 04-01-16. Det tog som normalt køre fra Helsingør til lufthavnen køre kun til Hovedbanegården. Det betyder at skal du til lufthavnen eller til Ørestad anbefaler rejseplanen at du skal skifte til metroen på Nørreport. Metro selskabet har lovet at køre flere afgange. Skal du til Tårnby Anbefales det at du skifter på Nivå. Nivå toget standser som normalt på alle stationer ud mod lufthavnen. Dette tog bliver det eneste som køre til lufthavnen.

Årsagen er at der fra 4/1/16 indføres id kontrol og det ene spor kan kun bruges til passagere mod Sverige. Det er derfor ikke muligt at køre yderligere afgange. Sj meldte ud i sidste uge at de ikke kommer til at køre ml Malmø og København og øvrige tog fra resten af landet som normalt køre til lufthavnen får ej heller mulighed for at køre til lufthavnen.

Det har været en hård proces men det er den beste løsning i den værst tænkelige situation. En stor tak til jer alle som er kommet med forslag og tak til DSB og metro selskabet for god dialog undervejs i denne proces.

3 comments to Ny køreplan fra 04-01-16

 • J.T. Christensen

  Ja, det er jo ikke nogen god løsning for passagerer, der pendler fra Kystbanestationer til Ørestad, Tårnby eller CPH Lufthavn.
  Hvis ikke Nivå-CPH-togene konsekvent bliver forlænget med et togsæt, kan de daglige ture godt blive en prøvelse for os pendlere.

 • Fredrik K

  Enligt Skånetrafiken (idag 2016-01-05 10:47) går det Øresundståg fra KBH H till Copenhagen Aiport:

  •Du kan åka med de Öresundståg som har Kastrup som slutstation. Sök din resa inom Danmark, till exempel från Köpenhamn H till Copenhagen Airport, på http://www.rejseplanen.dk. Har du en giltig biljett, till exempel ett Jojo Period Öresund för Köpenhamn H-Malmö, gäller den även på Metron, DSB:s tåg, Movias bussar – de danska stadsbussarna i Köpenhamn mellan Köpenhamn H och Kastrup/Copenhagen Airport.

  Er detta riktigt?!

 • Michael Clausen

  En “lille” ting, som få måske har bemærket endnu: Lørdag og Søndag stopper togene mellem Nivå og Kastrup ikke i Kokkedal i begge retninger. Det er altså kun hurtigtogene, man kan benytte til Kokkedal. Hvis man skal til/fra Rungsted, Vedbæk, Skodborg og Klampenborg fra/til Kokkedal skal man altså via Nivå.
  Hvad i “det hele hule…” er nu DSBs undskyldning for den slags galimatias. Jeg kan ikke se, at situationen i Kastrup kan retfærdiggøre dette. Under alle omstændigheder er det en yderst minimal tidsbesparelse, og den er trukket ned over Kystbanens “største” station !!??
  Det virker lige så meningsløst, som dengang myldretidstogene morgen og aften ikke skulle standse i Kokkedal – pga. DSBs problemer med at holde tiden. Deres problem var manglende personale og aflysninger, og indgrebet gjorde ingen forskel, udover at genere…Kystbanens travleste station.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>