Bus eller bil istedet for tog??

Jeg har ved flere lejligheder talt med Dsb om omlægning af prisstruktur da det ofte er billigere at tage bilen når man er 2 personer eller mere. Og nu er busserne også ved at tage deres markedsandel. Jeg har set i flere lande hvordan en 3. Og 4. passager ikke koster mere end et par kroner ekstra når man samlet tager afsted i toget og dermed gøres den kollektive trafik pris konkurrence dygtig – selvom pris ikke er den vigtigste faktor så har den altså en betydning. Jeg nævnte det også til den svenske infrastruktur minister at en for dyr togbillet (som hun dog ikke kunne påvirke direkte) vil medføre at der i sidste ende skal lægges mere asfalt! Den 24/1/16 fra Gøteborg valgte jeg at køre med bus til Helsingborg. Prisen var 159 sek. Hvis jeg havde taget toget ville samme strækning have kostet mig 321 sek. Der var god benplads i bussen lækre rene sæder internet hele vejen og kun et stop i halmstad hvor nogle valgte at stå af. En af dem fortalte at han tit tog bussen pga prisen. Rejsetiden er lidt længere end med toget – men rettidigheden er i top og vi var da også fremme 10 min før planlagt ankomst – selvom vejret absolut ikke var det bedste. Så der er nok at tage fat på. Ser vi isoleret set på strækningen mellem hylie og Kastrup har den Europas højeste togpris pr kørt kilometer.

Så mon ikke man skal til at se på en anden billetstruktur i fremtiden?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>