Svar på mange af jeres spørgsmål hvorfor er tog forsinket?

Er det kun DSBs skyld???? Nej er svaret det er ikke kun DSBs skyld. Der er rigtig mange faktorarer som medfører at et tog bliver forsinket. Det kan være at politiet anmoder om at togtrafikken indstilles det kan også være at man afventer en ambulance til en passagere – så er der signal og spor skiftefejl – og vejret som også kan drille. Alt dette har man jo haft kendskab til da man indgik en 10 årige kontrakt med transportministeriet sidste forår. Så DSB må også tage sit ansvar. Det er skuffende at man så tidligt i en ny kontrakt periode må forlænge rejsetiden midt i en køreplans periode. På dette vedhæftet link kan I få et indblik i de udfordringer DSB har med togsæt i Danmark og det giver svaret på hvorfor man er på bagkant med det man har lovet man skulle levere. Men som sagt er der mange aspekter – men fir at man som minimum kam komme frem til tiden er at toget virker fra start til slut og der er personale klar når der skal fløjtes til afgang og ikke som Hans Engell skrev i en klumme i ekstra bladet for kort tid siden at der manglede personale da han skulle køre afsted fra en jydsk stationsby.

http://www.dsb.dk/globalassets/om-dsb/rapporter/ic4-og-ic2/ic4-status-for-maj-2016.pdf

3 comments to Svar på mange af jeres spørgsmål hvorfor er tog forsinket?

 • Svend BS

  - Kan ikke andet end fundere lidt over “Skat’s” problemer, – som jo nu fra politikerne – fra alle sider – indrømmer, at det skyldes de stadige nedskæringer og besparelser.

  Samme nedskæringer – og dermed massive reduceringer i medarbejderstaben har DSB været igennem adskillige gange de seneste år
  - Er det måske årsagen til alle DSB’s problemer?

  De “kloge” er forsvundet – og “de dumme” er tilbage ? – Jeg spø’r bare ?

  Kystbanen har de sidste to weekender kørt “som en “brækket arm” – de turister, jeg har mødt, har forundret spurgt om det er dagligdag i Danmark !!

  Mit svar til dem, skal jeg undlade her !

 • Lars

  Nu er jeg så gammel at jeg kan huske hvordan DSB kørte i 80′erne. Det var desværre ikke bedre i de gode gamle dage. :-( Så nedskæringerne kan ikke bruges som undskyldning for DSB’s elendige service.

  • Steen H

   Fantastisk sammenligning – igen. Jesper Lok fejede godt og grundigt ud i krogene – så grundigt at han fik fejet en masse know-how med ud af døren. Det blev opdaget ret hurtigt efter – bare ikke af Jesper Lok.

   Så nedskæringerne er også en af årsagerne, som ikke bruges som en “undskyldning” men derimod kendsgerning.

   Og man kan jo også vende problemstillingen på hovedet og tage ja hatten på. For i 80-erne og 90-erne var omvendt heller ikke værre – og frem for alt var der dengang ikke en Øresundsbro med deraf følgende togtrafik til og fra Sverige.

   Så det kan i bund og grund slet ikke sammenlignes, da trafikmønstrene før og nu er helt forskellige.

   Håber da ikke at Svend BS seriøst mener at de dumme er tilbage, for så har han jo en glimrende forklaring til Lars om at det hele kører ad helvede til hele tiden – men kører Lars for øvrigt ikke i bil?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>